Vaihtoon

4H-järjestön nuorisovaihto tarjoaa turvallisen ja hyvän vaihtoehdon, kun haluat lähteä kokeilemaan siipiäsi ulkomaille. Vaihdon kautta pääset näkemään isäntämaasi kulttuuria perheesi ja heidän arkielämän kautta.

Nuorisovaihdossa asut isäntäperheessä, et ehkä niin huolettomasti kuin kotonasi, mutta tutustut isäntämaasi kulttuuriin syvällisemmin kuin tavallisella lomamatkalla. Kaikille vaihtoon lähteville järjestetään valmennus ennen Suomesta lähtöä ja usein tulovalmennus välittömästi isäntämaahan saavuttaessa. Vaihtoon voi hakea aikaisintaan, kun täyttää vaihtovuoden aikana vaihtoon vaaditun iän.

4H-vaihtoon on mahdollisuus lähteä pidemmäksi (IFYE) tai lyhyemmäksi (SIRYE) aikaa. Oleskeluajat vaihtelevat kohdemaittain.

IFYE-nuorisovaihtoon lähtevän tulee täyttää 18 tai 20 vuotta vaihtovuoden aikana, SIRYE-vaihtoon lähtevän tulee täyttää vaihtovuoden aikana 16 tai 18 vuotta riippuen kohdemaasta.

IFYE-nuorisovaihtoon voit lähteä noin 1-3 kuukaudeksi eri puolille Eurooppaa, Kanadaan, Costa-Ricaan, Etelä-Koreaan tai Taiwaniin, 2-6 kuukaudeksi  Yhdysvaltoihin. Lyhyissä SIRYE-vaihdoissa sinulla on mahdollisuus hakea Walesiin ja Yhdysvaltoihin. Tutustu tarkemmin, ja lähde sinäkin hakemaan kansainvälistä kokemusta!

LISÄTIETOJA